Veelgestelde vragen

Ja dat kan. Wij hebben een toonzaal te Blaasveld waar je op afspraak kan langskomen. Een afspraak kan je HIER maken.

Ja, wij hebben een toonzaal te Blaasveld waar je op afspraak kan langskomen. Een afspraak kan je HIER maken.

Alle prijzen op de webshop zijn inclusief btw.

Bij het afronden van je bestelling kan je betalen met bancontact, bankkaart of kredietkaart.
Betaal je liever met een overschrijving? Geen probleem. Je kan deze optie aanduiden bij het afrekenen en dan bezorgen we je de nodige informatie en rekeningnummer via mail.

Uiteraard! Wij hanteren een fabrieksgarantie van 24 maanden.
Hou wel rekening met de eigenschappen van natuursteen dewelke we verder in deze lijst bespreken.

Wij beheren zelf de ontwerpen en productie van onze producten.
Alle materialen komen van binnen de EU om de kwaliteit te kunnen garanderen en de uitstoot te beperken.
Enkel sommige natuursteen producten komen van buiten de EU omdat ze daar gewonnen worden.

Eigenlijk is alles wat we aanbieden al reeds maatwerk.
De producten worden speciaal voor jou gemaakt op bestelling.
Heb je alsnog een specifieke wens? Aarzel dan niet om ons hiervoor te contacteren op info@tafelweb.be. Dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Bij een rechthoekige of ovale tafel hanteer je best de vuistregel van +/- 60 cm per stoel.
Bij ronde tafels geldt: Diameter 120 cm voor 4 stoelen, 140 cm voor 6 stoelen & 160 cm voor 8 stoelen.

Onze onderstellen vervaardigen we uit stalen profielen. Elk stuk wordt afzonderlijk gelast, geslepen, gezandstraald en worden nadien gepoedercoat. 
Door de vele vraag & trends geven we deze een zwarte kleur. Geen massaproductie, maar handenarbeid met passie voor het materiaal.

Marmer en graniet zijn natuursteensoorten. Composiet is een kunstmatig samengesteld steenachtig materiaal.

Marmer is kalksteen die onder zeer hoge druk en bij hoge temperatuur omgevormd is. Het is licht of donker van kleur en heeft vaak gekleurde aders door onzuiverheden in de kalksteen. Een marmeren tafelblad straalt authenticiteit en kwaliteit uit, maar omdat het gemakkelijk water en olie absorbeert en om het te beschermen tegen zuren, moet het tafelblad regelmatig behandeld worden.
Dit kan makkelijk om de 3 tot 6 maanden met de Anti vlek pearl impregnator.
Voor dagelijkse schoonmaak raden we de Crystal clean spray aan.
Omdat marmer een zachtere natuursteen is als bijvoorbeeld graniet, raden we het gebruik van onderzetters & placemats aan.
Desondanks zorgvuldig gebruik en het gebruik van een impregneer laag kunnen er in de loop der tijd gebruikssporen ontstaan. Dat is niet te voorkomen en hoort bij de eigenschappen van een natuursteen. 
Wil je de tafel weer als nieuw? Dan kan je deze laten polijsten om matte vlekken en krassen weg te werken.

Graniet is ook natuursteen. Het is een zuur stollingsgesteente, samengesteld uit mineralen, vooral kwarts. Graniet komt in de hele wereld voor in allerlei soorten en kleuren. Het is een hard gesteente en dus vrij krasbestendig en hittebestendig. Een granieten werkblad is veel minder poreus dan een marmeren werkblad en is bestand tegen zuren. Desalniettemin raden we aan om het tafelblad jaarlijks te behandelen.
Dit kan makkelijk met de Anti vlek pearl impregnator.
Voor dagelijkse schoonmaak raden we de Crystal clean spray aan.

Composiet wordt gemaakt van grof of fijn gemalen kwarts, marmer of glas of een combinatie. Het resultaat is een zeer harde steen met een lange levensduur. Een composieten werkblad van goede kwaliteit is zuurbestendig, vlekbestendig en vochtbestendig. Het materiaal is vooral niet poreus en daardoor zeer hygiënisch. Composiet heeft geen speciale behandeling nodig.

Natuurlijke oneffenheden
Ieder blad is uniek en dat maakt jouw tafel zo speciaal. Het marmer & graniet wordt gewonnen in de natuur en heeft dus ook natuurlijke plekjes. Vaak zitten er nog oneffenheden en oppervlakkige fossieltjes in het blad, ondanks de polijstlaag. Verwar daarom deze oneffenheden niet met beschadigingen aan het blad. Zo kan je in het marmer haarscheurtjes, ruwe plekjes of kleine putjes ontdekken. Dit vormt verder geen risico voor de kwaliteit en duurzaamheid van je tafel.

Meer informatie over onze materialen kan je HIER terugvinden.

Voorlopig leveren wij enkel in België.

De maatwerk (salon)tafels hebben een levertijd van 4 tot 6 weken.

Eettafels worden steeds door Tafelweb zelf geleverd & geïnstalleerd. 
Salontafels, bijzettafels, sidetables & zuilen worden door Tafelweb of door een externe transportdienst geleverd. Dit afhankelijk van formaat en gewicht.
Lees zeker ook het topic: ‘Is de levering altijd gratis?’, voor meer informatie over het leveren van uw bestelde producten.

 • Salontafels, sidetables, bijzettafels & zuilen:
  – Bij levering door een extern transportbedrijf (bij kleine modellen) is de levering gratis en tot aan de deur in België.
  – Bij levering door Tafelweb (bij de grotere modellen) is de levering gratis bij leveringen op gelijkvloers in België.
  – Bij levering door Tafelweb op verdieping (enkel bij de grote modellen) is de levering gratis indien er gebruik kan gemaakt worden van een (goederen)lift. Indien niet rekenen we 50,- EUR extra aan.
 • Eettafels:
  – De levering van eettafels gebeurt altijd door Tafelweb. Deze levering is gratis bij leveringen op gelijkvloers in België.
  – Bij levering op verdieping is de levering gratis indien er gebruik kan gemaakt worden van een (goederen)lift. 
  Let op! De tafelbladen moeten horizontaal in de lift kunnen passen.
  – Bij levering op verdieping en zonder mogelijk gebruik van een (goederen)lift dient er een ladderlift voorzien te worden op het tijdstip van de levering. Dit kan voorzien worden door de klant of door Tafelweb. Dit kan worden aangegeven bij het afrekenen van de bestelling.

  Let op! De klant is zelf verantwoordelijk voor het aangeven dat de tafel op een verdieping moet geleverd worden. Ook het inschatten of het tafelframe & tafelblad via de lift kan geleverd worden is de verantwoordelijkheid van de klant. Dit kan aangegeven worden bij het afrekenen van de bestelling.
  Bij twijfel of vragen kan je ons altijd contacteren voor meer info.

Bij levering door Tafelweb nemen wij ruim op voorhand contact met je op om onze levering aan te kondigen.
Bij levering door een externe leverancier zullen zij telefonisch of via mail verwittigen.

Wij nemen ruim op tijd contact met je op om onze levering aan te kondigen. Moest het toch gebeuren dat je niet thuis bent, dan plannen wij een 2de poging in bij een volgende ronde. Wanneer er een 3de poging nodig is rekenen we 75,- EUR extra aan.

Dat kan zeker, maar wel op afspraak. Zodra je bestelling klaar is zullen we je hierover contacteren.

Bij levering door Tafelweb pakken we je bestelling voor je uit en overlopen we samen of alles in orde is.
We hopen uiteraard van niet, maar bij schade neemt onze transporteur meteen actie en hoef je zelf niets te ondernemen.
Bij schade tijdens een levering door een externe transporteur, vragen we je om binnen de 7 dagen na de levering ons hiervan op de hoogte te brengen via info@tafelweb.be.

Als consument heb je het recht om binnen een termijn van 14 kalenderdagen, tenzij anders bepaald, zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen, gegeven dat het herroepingsrecht van toepassing is op het door de klant bestelde goed of dienst. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post of e-mail) ons tijdig op de hoogte stellen van je beslissing de overeenkomst te herroepen. Let wel dat sommige producten op maat worden gemaakt. Deze vallen niet onder het standaard herroepingsrecht. Meer info hierover kan je terugvinden in onze algemene voorwaarden.